• Omgeving

  Beernem is een landelijke gemeente met iets meer dan 14500 inwoners, een oppervlakte van 7167 ha en heel veel ruimte voor verrassende plekjes en afwisselende landschappen. Ontdek de veldgebieden met de karakteristieke dreven, het provinciaal domein Bulskampveld met kasteelpark en mysterieuze bossen, de groene oevers van het historisch kanaal Gent-Brugge, de “berg” van Oedelem met zijn glooiende akkers.

  Midden het groen en de natuur vind je oneindig veel mogelijkheden voor de wandelaar, fietser, ruiter of toervaarder. Onderweg wordt je vergast op talrijke historische hoeven, opmerkelijke kastelen verscholen tussen het groen en pittoreske dorpskernen. Langs de Bergvallei passeert de fietsroute van het Brugse Ommeland.

  fietskaarten Fietsnetwerk Brugse Ommeland:
  “Het Brugse Ommeland verenigt het open landschap van de Oudlandpolders en de Zwinstreek rond Damme, met het bosrijke groen van het Houtland en het Tieltse Molenland. Deze groene long rond de wereldvermaarde stad Brugge is een uitgelezen plek om tot rust te komen. Kanalen en dijken, imposante forten en kastelen, tijdloze abdijen en dorpjes, en tal van andere bezienswaardigheden nodigen uit tot een bezoek.”

  Nagenieten kan op een terrasje of in een gezellig restaurant. Mag het wat avontuurlijker, waag je dan aan mountainbike en watersport of verleg je grenzen op een hindernispiste… Kom en laat je verrassen!

  Op tien minuten rijden van De Bergvallei bevindt zich het pittoreske en historische Brugge met tal van musea en bezienswaardigheden. Men kan er gemakkelijk met de fiets naar toe rijden, indien je echter niet over een fiets beschikt dan kan die gehuurd worden. Op de site van Brugge kan je tevens alle info vinden over evenementen die deze stad inricht. Zoals daar zijn : De Heilige Bloedproccessie, De Gouden Boomstoet, De Reiefeesten, enz…

  Hieronder vindt je enkele interessante links :